top of page

Koraalschaal van porselein

Mijn oeuvre bestaat voornamelijk uit series van drie of meer werkstukken. Ik creëer vormen die op zichzelf staan en geïnspireerd zijn vanuit de natuur. Daardoor zijn mijn objecten niet zozeer statisch of industrieel, maar veel meer als levende organismen.


Hieronder een voorbeeld van een koraalschaal die ik heb gemaakt. Een koraalrif bestaat uit ontelbaar veel kleine koraaldiertjes. Koralen bouwen een kalkstenen skelet en vormen zo een koraalrif. Koraalriffen herbergen 25 procent van al het oceaanleven en vormen een goede kustbescherming. Ze breken de golven, wat vooral tijdens stormen van pas komt. Koraalriffen zorgen voor voldoende voedsel voor vissen. En die vissen, mits op een veilige manier gevangen, geven mensen weer te eten. Koraalriffen zijn de grootste levende organismen op onze planeet.


Dit inspireert mij en daarom heb ik deze koraalschaal van porselein in versteende vorm gemaakt en nu blijft de koraalschaal altijd in dezelfde vorm. Gisteren heb ik iemand blij kunnen maken met deze schaal en zo blijft die voor altijd voortleven.


291 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page