top of page

't Visscherke

Bijgewerkt op: 3 aug. 2020

Vorige week (eind juli) hebben de eigenaren van het huis 't Visscherke het tegeltableau geplaatst. Ik ben afgelopen zaterdag (1 augustus) gaan kijken en ik ben heel tevreden over het resultaat. Ik voel me best wel trots op het eindresultaat.
't Visscherke.

Dit tegeltableau heb ik in opdracht gemaakt voor een huis in Valkenburg, vlakbij Leiden. Vorig jaar ben ik met goede moed hier aan begonnen. Echter kwam ik tijdens het maken van het tegeltableau allerlei obstakels tegen.


Als eerste scheen het lettertype niet te bestaan, dus na uitzoeken en overleg had ik eindelijk het lettertype. Het lettertype was helaas wel te klein aangeleverd en moest worden uitvergroot.


Daarnaast was de kleur groen een erg lastige kleur en heb ik veel proefjes moeten maken, voordat ik zover was dat het groen ongeveer dezelfde kleur groen had als het origineel.


Het zijn 50 tegels van rode klei. Maar rode klei heeft nog meer krimp dat witte klei, dus daar moest ik ook proefjes voor doen anders zou het niet kloppen qua grootte. Ik ben nu blij met het resultaat en hopelijk de eigenaren van het huis 't Visscherke ook. Deze week overhandig ik ze het tegeltableau.


Gisteren (donderdag 16 juli 2020) heb ik het tegeltableau overhandigd en de eigenaren van 't Visscherke zijn er heel erg blij mee.

54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page